Selv om du blir ny Tesla-eier i år, kan du fortsatt lade elbilen gratis.
Selv om du blir ny Tesla-eier i år, kan du fortsatt lade elbilen gratis.

Slik kan nye Tesla-eiere sikre seg gratis superlading

Frem til i år kunne Tesla-eierne lade elbilen gratis ved superladestasjonene til selskapet. I fjor annonserte bilprodusenten at tilbudet skulle fases ut og ikke gjelde for nye Tesla-kunder som bestilte bilen senest 1. januar 2017 og mottok den senest 1. april 2017.

Kan få henvisning
Alle som blir nye Tesla-bileiere etter den tid, må betale for ladingen. Vel, ikke helt. Fredag avslørte selskapet følgende:

«Eksisterende eiere kan gi gratis og ubegrenset Supercharging til opptil fem venner ved å dele deres henvisningskode.

Det vil si at hvis du allerede eier en Tesla kan du dele superladingen med fem bilvenner. Nåværende eiere vil også beholde den gratis superladingen når de eventuelt kjøper en ny Tesla-bil.

De andre må betale
Nye og kommende kjøpere uten henvisning blir fortsatt nødt til å betale for superladingen. Det koster 1,4 kroner per kilowattime, samtidig får de med 400 kilowattimer i året som skal holde til rundt 1600 kilometer.

I tillegg må man betale hvis man opptar ladeplassen mer enn nødvendig.

– Supercharger-nettverket ble bygget for å muliggjøre elektriske langturer. Den daglige ladingen skjer hjemme om natten, og dekker rekkeviddebehovet i hverdagen, skrev kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland, i en e-post til ITavisen den gang.

 

Kilde:
The Verge