Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Galaxy S8 har kanskje støtte for Bluetooth 5, men per nå kan ikke utnytte hele potensialet. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

– Du kan ikke bruke Bluetooth 5 på Galaxy S8 riktig ennå

Android-skribent mener brukerne må vente på Android O.

Bluetooth 5 ble annonsert rundt sommertider I fjor og det er ventet at teknologien blir tilgjengelig i flere enheter i løpet av det inneværende året. Samsung Galaxy S8 er et av produktene som har nestegenerasjons Bluetooth-teknologi.

– Ikke klar
Ifølge Gary Sims i Android Authority vil det dog ta en stund før Galaxy S8-brukerne kommer til å bruke og dra virkelig nytte av Bluetooth 5-teknologien.

Forrige måned fikk han teste noe av det Bluetooth 5 er i stand til. Blant annet hvorvidt lovnadene om dobbel overføringshastighet og fire ganger rekkevidde fra Bluetooth 4, stemmer.

«Faktisk leverer Bluetooth 5 (nesten) den doble hastigheten når to kommunikasjonsenheter er i nærheten av hverandre, men når grensen for den maksimale rekkevidden nærmer seg, demonstrerte jeg at Bluetooth 5 har den samme hastigheten som Bluetooth 4», skriver Sims. Han legger til:

«Samtidig knuste jeg mytene rundt det at Bluetooth 5 tilbyr fire ganger rekkevidden.»

Er avhengig av spesiell tilkobling
Android Authority-skribenten skriver at det gis inntrykk av at fire ganger rekkevidde og dobling av hastigheten går hånd i hånd. Det er feil, skriver han.

«Sannheten er at den ekstra rekkevidden kun er tilgjengelig når man bruker en spesiell tilkobling som er bygget inn i Bluetooth 5, også kjent som CODED-tilkobling. Disse tilkoblingene leverer en veldig lav hastighet, rundt 109 Kpbs, men har den store fordelen med større rekkevidde.»

Må vente på Android O
Dette fikk han til å sjekke om Galaxy S8 i det hele tatt støttet Bluetooth 5. Støtte for 2 Mbps og Coded-tilkoblinger er nemlig frivillig.

Sims fant ut av at Galaxy S8 støtter 2 Mpbs-hastighet, men ikke Coded. Det vil si at Samsung-flaggskipet ikke kan levere «fire ganger rekkevidden».

Under I/O-konferansen fikk Android Authority sjekket med Google rundt Bluetooth 5. Det de fant ut er at offisiell støtte for teknologien er på plass i Android O, og det gjelder både 2 Mbps- og CODED-tilkobling.

«Hva dette betyr er at at Samsung Galaxy S8 stiller godt for å motta ekte Bluetooth 5-støtte fra Android, men kun når Samsung lanserer en Android-oppgradering fra Nougat til O», konkluderer Sims.

 

Kilde:
Android Authority

Stikkord: bluetooth, galaxy, Mobil