Galaxy S8 har kanskje støtte for Bluetooth 5, men per nå kan ikke utnytte hele potensialet.
Galaxy S8 har kanskje støtte for Bluetooth 5, men per nå kan ikke utnytte hele potensialet.

Annonse


– Du kan ikke bruke Bluetooth 5 på Galaxy S8 riktig ennå

Bluetooth 5 ble annonsert rundt sommertider I fjor og det er ventet at teknologien blir tilgjengelig i flere enheter i løpet av det inneværende året. Samsung Galaxy S8 er et av produktene som har nestegenerasjons Bluetooth-teknologi.

– Ikke klar
Ifølge Gary Sims i Android Authority vil det dog ta en stund før Galaxy S8-brukerne kommer til å bruke og dra virkelig nytte av Bluetooth 5-teknologien.

Forrige måned fikk han teste noe av det Bluetooth 5 er i stand til. Blant annet hvorvidt lovnadene om dobbel overføringshastighet og fire ganger rekkevidde fra Bluetooth 4, stemmer.

«Faktisk leverer Bluetooth 5 (nesten) den doble hastigheten når to kommunikasjonsenheter er i nærheten av hverandre, men når grensen for den maksimale rekkevidden nærmer seg, demonstrerte jeg at Bluetooth 5 har den samme hastigheten som Bluetooth 4», skriver Sims. Han legger til:

Annonse


«Samtidig knuste jeg mytene rundt det at Bluetooth 5 tilbyr fire ganger rekkevidden.»

Er avhengig av spesiell tilkobling
Android Authority-skribenten skriver at det gis inntrykk av at fire ganger rekkevidde og dobling av hastigheten går hånd i hånd. Det er feil, skriver han.

«Sannheten er at den ekstra rekkevidden kun er tilgjengelig når man bruker en spesiell tilkobling som er bygget inn i Bluetooth 5, også kjent som CODED-tilkobling. Disse tilkoblingene leverer en veldig lav hastighet, rundt 109 Kpbs, men har den store fordelen med større rekkevidde.»

Må vente på Android O
Dette fikk han til å sjekke om Galaxy S8 i det hele tatt støttet Bluetooth 5. Støtte for 2 Mbps og Coded-tilkoblinger er nemlig frivillig.

Sims fant ut av at Galaxy S8 støtter 2 Mpbs-hastighet, men ikke Coded. Det vil si at Samsung-flaggskipet ikke kan levere «fire ganger rekkevidden».

Under I/O-konferansen fikk Android Authority sjekket med Google rundt Bluetooth 5. Det de fant ut er at offisiell støtte for teknologien er på plass i Android O, og det gjelder både 2 Mbps- og CODED-tilkobling.

«Hva dette betyr er at at Samsung Galaxy S8 stiller godt for å motta ekte Bluetooth 5-støtte fra Android, men kun når Samsung lanserer en Android-oppgradering fra Nougat til O», konkluderer Sims.

 

Kilde:
Android Authority

Annonse