Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Googles Project Treble skiller Android-systemet fra produsentenes modifikasjoner, slik at disse kan oppdateres separat. (Ill.: Google)

Nå skal Google løse oppdateringsproblemet til Android

Deler systemet inn i moduler.

Et av de største problemene med Googles Android-system er de trege oppdateringene.

Siste Android brukes bare av 0,5 prosent
Det siste og beste systemet fra Google, Android 7.1, blir bare brukt av 0,5 prosent av Android-telefonene, og det mest brukte systemet er fortsatt versjon 5 – Lollipop.

Dette skal Google nå gjøre noe med, med «Project Treble,» som deler operativsystemet inn i forskjellige moduler for å gjøre det lettere å oppgradere.

Traurig oppdateringsprosess
Tidligere fungerte systemoppdateringer slik at Google lanserte lanserte et nytt system som brikkesettprodusentene så måtte bygge drivere til. Når det var gjort, kunne mobilprodusentene legge til sine egne modifikasjoner og grensesnitt, men dette var/er komplisert og tar tid.

Nå, med «Project Treble» og det kommende systemet Android O, skal det blir mer fart på sakene. Den nye Adnroid-versjonen deler nemlig opp systemet i tre forskjellige deler.

Android-systemet skal kunne oppdateres uten å røre ved produsentenes modifikasjoner og drivere.

Tre forskjellige moduler
Den ene delen holder Android-appene, den neste delen består av Androids OS-rammeverk, og den tredje delen skiller ut modifikasjonene til mobilprodusentene.

Dermed blir det mulig å oppdatere Android-kjernen uten å berøre modifikasjonen til mobilprodusentene – og også driverne skal holdes separat.

Modifikasjoner og drivere til Android skal også være «fremtidskompatible,» slik at det blir mulig å oppdatere Android på telefoner uten å måtte vente på drivere eller modifikasjoner fra produsentene.

Kan oppdateres uten å røre modifikasjoner
Dermed vil Android-kjernen kunne oppdateres uten den lange ventetiden på brikkesettprodusenter og mobilselskaper, som til nå har gjort at oppdateringene blir alvorlig forsinket, eller noen ganger ikke-eksisterende.

Project Treble skal allerede være på plass i de siste betaene for Android O, som antakelig skal vises frem på Googles I/O-konferanse neste uke.

Kilde
Android Police

Stikkord: android, Google