Android Nougat stiger, men Lollipop er fortsatt størst

De aller fleste Android-mobilene bruker er en utdatert versjon av Googles Android-system.
De aller fleste Android-mobilene bruker er en utdatert versjon av Googles Android-system.

Google publiserer månedlige tall for å vise distribusjonen av de forskjellige Android-versjonene, og nå har tallene for april kommet.

Tre år gammelt system størst
De viser at den mest brukte Android-versjonen er versjon 5, Lollipop, som kom ut i juni 2014 – med 32 prosent av brukerbasen til Android.

Nesteplassen i Google-statistikken er Marshmellow, som tok over etter Lollipop, og som fortsatt er nokså gammel – denne versjonen kom ut i mai 2015, altså for to år siden.

Annonse

83 prosent utdaterte telefoner
Til sammen utgjør disse to utdaterte Android-utgavene 63,2 av samtlige Android-telefoner, og legger vi til markedsandelen for KitKat, som har 20,1 prosent bruksandel, er vi oppe i 83,3 prosent av Android-brukere som har en to år eller eldre versjon av systemet.

Den nyeste Android-versjonen er Nougat, og den har gjort et lite byks opp til 7,1 prosent fra 4,9 prosent i forrige måned, men den aller siste versjonen – versjon 7.1 – er bare brukt av 0,5 prosent av de totale Android-brukerne.

Sikkerhetsrisiko
Dette utgjør samlet sett et enormt sikkerhetshull for Android-brukere, som ikke er sikret mot for eksempel WikiLeaks sine CIA-hull.

Android var også den plattformen i 2016 som hadde flest rapporterte feil, men de 523 feilene som ble funnet den gang, kan skyldes at Google også har et svært lukrativt dusørprogram for funn av feil og sikkerhetshull.

Kilde
GSMArena

Annonse
Annonse