Mark zuckerberg og Facebook skal satse stort på video fremover, og kan lansere videotjenesten sin så tidlig som juni.
Mark zuckerberg og Facebook skal satse stort på video fremover, og kan lansere videotjenesten sin så tidlig som juni.

Annonse


Nå kommer Facebooks “TV-lignende” videosatsing

Facebook har lenge hatt planer om en større videosatsing, der de vil lage originalt innhold for nesten 2 milliarder Facebook-brukere. Nå kan prosjektet ha fått en lanseringsdato – en gang i løpet av neste måned.

Episodisk innhold av høy kvalitet
Planen skal nå i følge flere anonyme kilder med kjennskap til prosjektet være å lansere to forskjellige tjenester – en for mindre klipp på fem til ti minutter som oppdateres så ofte som hvert døgn, og en for lenge episodisk innhold av høy kvalitet som kan vises på TV.

Facebook har allerede vært i samtaler med flere produsenter, og skal allerede ha flere store kjendiser med på laget.

Sammenliknes med “House of Cards”
Flere innside-kilder har i følge Business Insider beskrevet satsingen på TV-programmer som noe som skal ha samme kvalitet som Netflix’ “House of Cards.”

Annonse


Et av programmene som allerede har fått grønt lys er et datingshow som skal bruke virtuell virkelighet, de folk først går på stevnemøte i VR før de møtes i virkeligheten.

Skal vinne tenåringene tilbake
Et av hovedpoengene med å satse på video skal være å få tilbake tenåringsmarkedet, som stadig lekker fra Facebook til andre apper som Snapchat.

– De er manisk oppdatt av Snapchat, skal en av innsidekildene ha sagt, – Facebook retter seg inn mot yngre brukere for å utvide dette publikumssegmentet.

Videosatsingen til Facebook skal imidlertid tjene pengene sine på reklame, spesielt de nye “mid-roll”-annonsene som sendes i midt i videoklipp på Facebook allerede, og det er ingen planer om å tjene penger på for eksempel en abonnementsmodell som for eksempel YouTube har valgt.

Kilde
Business Insider

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse