Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Pulse er nyere meldingsapp i hovedsak for Android. (Ill.: Klinker Apps)

Han var så frustrert over Googles meldingsapper at han utviklet sin egen

– Målet mitt var å lage noe enklere.

Under I/O-konferansen i fjor annonserte Google de nye meldingsappene Allo og Duo. Sistnevnte er for video mens Allo regnes som en konkurrent til Facebook Messenger, WhatsApp, Telegram og liknende. Fra før hadde Google Hangouts og Android Messages.

Lagde sin egen meldingsapp
Utvikleren Luke Klinker, står blant annet bak EvolveSMS, var så frustrert over Googles meldingstjenester at han bestemte seg for å lage sin egen. Det forteller han under et intervju med Greenbot-skribent Michael Simon. Resultatet var Pulse.

Simon ønsket seg en meldingsapp som kunne synkroniseres mot hans Google-konto slik at han kunne se alle samtalene sine uansett enhet og muligheten til å sende tekstmeldinger fra PC eller nettbrett. I en artikkel forklarer Simon hvorfor han mener at Pulse er den beste appen til akkurat det.

– Ingen av Google-appene har klart det
«Målet mitt med Pulse var å lage noe enklere, med nok tilpasning, som fungerer på tvers av alle enhetene dine og gjør det mulig å snakke med alle. Ingen av Googles meldingsapper har klart det», sier Pulse-utvikleren til Greenbot-skribenten.

«For majoriteten med mennesker,er SMS universelt, enkelt og koster lite. Alle med en telefon har det. Apple forstår det og har bygget det inn i iMessage, og Pulse omfavner det», sier han.

Fokus på enkelthet
Pulse er på ingen måte like avansert som iMessage eller Messenger, men det er heller ikke poenget. Klinker ønsker først og fremst at Pulse skal være enkel, både når det kommer til grensesnitt og bruk. Dog betyr ikke det at den mangler funksjoner. Tvert imot.

Som andre meldingstjenester, har den støtte for deling av bilder og video, Giphy-integrasjon og automatisk sikkerhetskopiering.

For øyeblikket tilgjengelig for Android og som utvidelser til nettleserne Chrome og Firefox. Man kan også kommunisere via utviklerens nettside.

Har du prøvd Pulse?

 

Kilde:
Greenbot

Stikkord: app, pulse