Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple skal utvikle en ny maskinvaredivisjon med to satellitt-eksperter fra Google. (Ill.: Wikipedia)

Nyansettelser hinter om satellitter i Apples fremtid

Har hyrt inn satellitt-folk fra Google.

Apple har ikke nok med bare telefoner, klokker, TV-bokser og datamaskiner – for nå har de hyrt inn to satellitt-eksperter fra Google.

Kapret fra Google
John Fenwick, som ledet Googles romskip-operasjoner, og Michael Trela, sjef for Googles satellittutvikling, skal nå lede et nytt maskinvareteam hos Apple, skriver Bloomberg.

Satellitter kan betyr mye forskjellig for Apple, men sannsynligvis handler det både om kommunikasjon og bilder til kart-appen deres.

Eksperimenterer med droner
Apple har allerede begynt å eksperimentere med droner for å ta bilder og å oppdatere kartinformasjonen raskere enn de kan med sensorbaserte biler på bakken, og de kjøpte i 2015 opp Aether Industries, som utvikler nær-rommet-teknologi som radiosendere med høy båndbredde og høytflyvende ballonger.

Apple har i følge Bloomberg også vært i samtaler med Boeing om å bli en investor og partner i et prosjekt som skal sende opp mer enn tusen satellitter i lav bane rundt jorden for å gi bredbåndtilgang, men det er uklart om disse samtalene har båret frukter for selskapet.

Marked på 30 milliarder dollar
Både Google, Facebook og Elon Musk jobber for tiden med forskjellige satellitt-eksperimenter for å koble opp millioner av mennesker som for tiden ikke har internett-tilgang, et marked som Elon Musk har anslått til å være på tretti milliarder dollar innen 2025.

Med disse to nyansettelsene er Apple godt utstyrt for å konkurrere om dette, samtidig som de kan få bedre bilder til kartene sine.

Kilde
Bloomberg

Stikkord: Apple