Mac Pro til 45 000 kroner knust av AMD Ryzen-PC til 12 000

Apples rådyre Mac Pro må se seg slått av en AMD Ryzen-PC til 12 000 kroner i denne Photoshop-testen.
Apples rådyre Mac Pro må se seg slått av en AMD Ryzen-PC til 12 000 kroner i denne Photoshop-testen.

En ny Photoshop-test mellom en rådyr Mac Pro til 45 000 kroner og en til sammenligning råbillig AMD Ryzen-PC til 12 000 kroner har fått en overraskende vinner.

Nesten dobbelt så rask
Ryzen-PCen slo fire år gamle Mac Pro ned i støvlene i Radial Blur-handlingen til fotogran Keith Simonian – som du kan teste med selv – og tok bare 8,8 sekunder på å gjennomføre testen.

Til sammenligning brukte Apples toppmodell for det profesjonelle markedet 15 sekunder på å ta den samme testen.

Annonse

Det er Youtuberen Tech Guy som har gjennomført testen, som sammenlikner en Mac Pro med 8 kjerner på 3 GHz og 64 GB RAM mot et en Ryzen 1700-PC med 8 kjerner på 3 GHz med bare 16 GB RAM.

Fire år gammel mot topp moderne
AMD-PCen ville ha kostet rundt 2 000 kroner mer med 64 GB RAM, men det var ikke nødvendig i testen, som i hovedsak tester CPU-ferdighetene til maskinen.

I Macens forsvar kan man si at den er fire år gammel og kjører på en Intel Xeon E5-prosessor, og at den nye arkitekturen til AMD er nettopp det – helt ny og topp moderne.

– Dobbel ytelse til tredel av prisen
Tech Guy overklokket også Ryzen-maskinen i testen til 3,5 GHz og da taklet maskinen Photoshop-testen på 7,7 sekunder.

– Så en overklokket Ryzen 1700 gir mer enn dobbel ytelse over en 8-kjernet Mac Pro, som koster mer enn tre ganger så mye, sier Tech Guy.

Tidligere denne uken innrømmet Apple å ha rotet til Mac Pro, og lovet å produsere en ny en – som det skal være lettere å oppgradere med nye komponenter etter hvert som de blir oppdatert.

Her kan du se testen til Tech Guy:

Kilde
PetaPixel

Annonse
Annonse