Det anbefales å vente med iMac-kjøp, det lanseres nye modeller i år.
Det anbefales å vente med iMac-kjøp, det lanseres nye modeller i år.

Annonse


Apple innrømmer at de rota til Mac Pro, skal produsere en helt ny en – lover iMac-oppdateringer som proffene vil like

Apple inviterte et knippe større amerikanske teknologi-medier for å forklare hvorfor de forlot Mac Pro, en maskin de lanserte med et helt unikt design i 2013 (iMac ble oppgradert sist i oktober 2015), men som ikke har blitt oppgradert siden.

Oppdatert, 19:19:

Noen Mac-tall fra Apple:

  • Brukerbasen nærmer seg 100 millioner
  • Mac-avdelingen er nesten et Fortune 100-selskap alene
  • 80 prosent av solgte Mac-produkter er bærbare, 20 prosent stasjonære
  • MacBook Pro-salget er opp 20 prosent i første finanskvartal i forhold til samme periode i fjor

Norske priser på nye Mac Pro er som følger:

Annonse
  • 33 990 kroner, 6 kjerner
  • 44 990 kroner, 8 kjerner

Følte de måtte forklare seg
Det er ikke ofte Apple inviterer pressen hjem på den måten, men når de gjør det har de en grunn, denne gang for å unnskylde og for å forklare skeptikerne at nei, Mac-plattformen er hverken død, eller en hobby.

Selskapet bekrefter at det kommer nye iMac-er i løpet av året, som inkluderer spesifikasjoner som skal være gode nok for “brede segmenter av pro-markedet”.

Stille og lekkert design, men alt for kronglete å oppgradere
Litt tilbake til Mac Pro, produktet som fikk et svært spesielt ansiktsløft i 2013, men som nå Apple innrømmer var for mye av det gode, den er rett og slett ikke modulær nok.

Apple har derfor avslørt at de jobber intenst med en helt ny type Mac Pro som har plass til de nyeste CPU-ene og store og varme skjermkort, og med et design som gjør det enklere for Apple å oppgradere med nye komponenter på en jevnlig basis. Med andre ord kan det fremdeles være slik at du ikke får lov å fikle selv, noe mange vil forbanne.

Ny Apple-skjerm neste år
Jo, også skal selskapet lansere en ny ekstern skjerm, men hverken skjermen eller nye Mac Pro kommer i år. Det som dog kommer i år er en ytelsesoppgradering av den nåværende Mac Pro-modellen:

Den rimeligste modellen får 6-kjerner Xeon CPU, opp fra 4, og fra et AMD G300 skjermkort til 2 x g500 GPU-er. Den dyrere modellen får CPU med 8 kjerner og 2 x D800 GPU-er, men den får ikke USB C eller Thunderbolt 3 (dermed heller ikke støtte for Apple og LGs partnerskjerm Ultrafine 5K).

– Berøring ikke interessant for pro-brukere
For de av dere som lurer på om Apple kommer til å implementere berøringsskjermer i de nye iMac-ene, er Phil Schiller klar på at det ikke skjer:

“Berøring er ikke en gang på listen over hva proff-brukerne snakker om. De er interesserte i ting som ytelse, lagring og utvidelsesmuligheter”, var hans klare beskjed.

Mac Mini ville ikke Schiller avsløre noe utover at det “er et viktig produkt”, så det er uklart hva som skjer med den lille boksen. Og hva skjer med MacBook Air? Det snakket ikke Apple om, det handlet om de stasjonære denne gang.

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse