Flere personer går sammen om et gruppesøksmål mot Microsoft og Windows 10.
Flere personer går sammen om et gruppesøksmål mot Microsoft og Windows 10.

Annonse


Microsoft saksøkes igjen for Windows 10-oppgradering

Courthouse News skriver at en gruppe innbyggere i Illionois retter et gruppesøksmål mot Microsoft på bakgrunn av selskapets metoder for å få brukerne til å oppgradere til Windows 10.

Saksøker Microsoft for Windows 10
Saksøkerne hevder at oppgraderingen ødela PC-ene deres og gjorde dem mindre produktive, noe som resulterte i uplanlagte utgifter og tapt tid.

I søksmålet hevder gruppen at Microsoft tvang dem til å oppgradere Windows ved å levere hyppige sprett-opp-meldinger maskert som sikkerhetsoppdateringer. Disse var vanskelig å unngå og fjerne – til og med for tekniske brukere – og gav dem ingen valg om å nekte oppgraderingen eller fjerne sprett-opp-meldingene.

Les også: Windows 10-galskapen fortsetter: over 1,2 millioner klager på auto-installasjon.

Annonse
Harddisk og programvare sluttet å fungere
Enkelte i gruppen hevder også oppgraderingen ble installert uten deres samtykke og at de ikke fikk mulighet til å rulle tilbake til den forrige versjonen av Windows som var installert på PC-en.

Stephanie Watson, lederen av gruppesøksmålet, sier at harddisken hennes ble ødelagt etter at Windows 10 ble installert uten hennes samtykke. Dette førte til at hun måtte kjøpe en ny PC.

Robert Saiger, en annen person bak søksmålet, sier at programmene hans sluttet å fungere etter oppgraderingen. Han valgte imidlertid å takke ja til oppgraderingen.

Kvinne vant liknende sak i fjor
Gruppen består av over 100 personer og de ønsker over 5 millioner dollar i skadeerstatning fra Microsoft.

I 2016 var det en amerikansk kvinne som saksøkte Microsoft for tvungen Windows 10-oppgradering – hun vant frem.

 

Kilde:
Courthouse News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse