Windows 10-galskapen fortsetter: over 1,2 millioner klager på auto-installasjon

Over 1 million Kinesere har meldt sin misnøye med Windows 10 sin autooppdateringsprosedyre som nærmest lurer brukerne til å oppgradere.
Over 1 million Kinesere har meldt sin misnøye med Windows 10 sin autooppdateringsprosedyre som nærmest lurer brukerne til å oppgradere.

Reuters melder at over 1,2 millioner har meldt sin misnøye i Kina grunnet Microsofts aggressive Windows 10-taktikk.

Mange er frustrerte
Selskapet ønsker selvsagt at så mange som mulig installerer OS-et, spesielt viktig er det for å klare å komme seg inn i mobil-markedet igjen – da må kundene og utviklerne støtte den forente Windows 10-kjernen.

Likevel har Microsoft nå trolig gått for langt med en utrullingstaktikk som får mange, datakyndige såvel som PC-ferske, til å klø seg i hodet.

Annonse

For hvorfor installeres OS-et tilsynelatende helt av seg selv, også når oppdateringsmaset skal ha blitt deaktivert – det er ekstra kjipt for denne CS-spilleren, for ikke å snakke om denne meteorologen som får oppdateringen i fleisen på direktesendt TV.

– Misbruker sin posisjon
Det er på det gigantiske sosiale nettverket Weibo at over 1,2 millioner mennesker klager på oppdateringsmaset.

– Selskapet misbruker sin sterke posisjon i markedet og har ødelagt markedet med et urettferdig spill, hevder Zhao Zhanling. Zhanling er advokat for «Internet Society of China».

Bør ta grep før det blir en PR-katastrofe
Microsoft har ikke svart på spørsmål fra Reuters, men de bør kanskje si eller enda bedre, gjøre noe snart.

Yang Shuo, en medarbeider hos et PR-selskapet i Beijing, hevder at en Windows 10-oppdatering ødela for en forretningsavtale verdt nesten en halv million dollar.

– Bare fordi jeg ikke så pop-up-advarselen betyr ikke det at jeg var enig i å installere Windows 10, forklarer han.

 

Kilde:
Reuters

Annonse
Annonse