En av Ubers selvkjørende biler har vært involvert i en kollisjon i Arizona.
En av Ubers selvkjørende biler har vært involvert i en kollisjon i Arizona.

Annonse


Uber stanser testing av selvkjørende biler i Arizona etter kollisjon

Uber har stanset all testingen av selvkjørende biler i Arizona etter at en av bilene deres var involvert i en kollisjon.

Var en annen bils feil
Kollisjonen skjedde da Uber-bilen, som var i selvkjøringsmodus, skulle svinge i et veikryss og en annen bil “ikke fulgte vikeplikten.”

Det førte til dramatiske bilder av en selvkjørende Uber-bil snudd på siden med to Uber-sjåfører (som skal være med på selvkjørende turer og ta over når det er nødvendig) på innsiden.

Ulykken forårsaket imidlertid ingen personskade, og Uber sier at “vi fortsetter å undersøke denne hendelsen.”

Annonse


Har potensiale til å redde millioner av liv
I mellomtiden blir det ikke mer selvkjøring i Arizona.

I en annen uttalelse rett etter kollisjonen, sa Uber dette:

– Mens Uber fortsatt er i tidlige dager for de selvkjørende forsøkene våre, fører hver dag med testing til forbedringer.

– Selvkjørende biler har potensiale til å redde millioner av liv og å øke livskvaliteten for mennesker over hele kloden, sa de.

Det er allerede klart at ulykken ikke var Uber-bilens feil, ettersom vikeplikten ble brutt, men kollisjonen stiller likevel en rekke relevante spørsmål.

Ikke første ulykke med selvkjørende biler
For eksempel er det viktig å vite om hvordan selvkjørende biler skal reagere når andre biler bryter loven eller handler i strid med regler, og mange vil også vite om det hadde vært mulig for sjåførene å gripe inn i tide for å unngå ulykken.

Når det er sagt er ikke dette den første ulykken med selvkjørende biler, melder Reuters. En fører mistet livet da en Tesla på autopilot kolliderte med en trailer i 2016, og Google/Alphabets Waymo-bil kolliderte med en buss da den forsøkte å navigere rundt en hindring i fjor.

Kilder
Reuters
Engadget