Dette kan være første gangen Google-bilen har skyld i kollisjon

Dette kan være første tilfelle Google-bilen har skyld i krasj.

Googles selvkjørende biler ruller for fullt rundt i Mountain View i USA.

Foran en buss
Ifølge selskapets statistikker kjører bilene forholdsvis pent på veiene, men nå kan en av bilene for første gang ha skyld i en kollisjon.

Bilen skal ha kjørt i rundt 3,2 km/t og skal ha svingt inn foran en buss som hadde en fart på 24 km/t. Google skal nå i møte med California Department of Motor Vehicles for å kartlegge skyld i saken.

Annonse

Les også: Pynter Google på bilstatistikken?

– Klassisk eksempel
Personen som satt i Google-bilen skal ha forklart at han ikke tok over kontrollen av bilen ettersom han trodde at bussen vil slakke ned farten og slippe dem inn.

– Dette er et klassisk eksempel på forhandlinger som er en del av normal kjøring – alle prøver å forutse hverandres bevegelser. Det er klart at vi bærer litt ansvar i denne saken, hadde ikke bilen vår flyttet seg, hadde det ikke blitt en kollisjon. Når det er sagt, trodde føreren vår at bussen skulle sakte ned på farten eller stoppe for å slippe oss inn i trafikken og at det var plass nok til å gjøre det, uttaler Google.

Søkemotorens selvkjørende biler har vært i flere ulykker gjennom testingen, men dette skal være første gang de er direkte årsak til ulykken.

Les også: Her blir Google-bilen stanset av politiet.

 

Kilder:
Neowin,
BBC

Annonse
Annonse