Plutselig dukket et tidligere søkeresultat opp i meldingen til Recode-journalisten.
Plutselig dukket et tidligere søkeresultat opp i meldingen til Recode-journalisten.

Annonse


Obs! Google Allo kan avsløre søkehistorikken din til vennene dine

I fjor lanserte Google en lynmeldingskonkurrent til Messenger, WhatsApp og Telegram med flere. Den har så langt kun vært tilgjengelig på mobilplattformen, men den skal ikke være langt unna PC.

Eldre søkeresultat dukket opp
Appen – som tidligere er blitt slaktet av Edward Snowden – har muligens  fått en ny ripe i lakken. Recode melder at en feil gjør det mulig for vennene dine å se søkehistorikken din på Google. I hvert fall deler av den. Allo inneholder Googles AI-løsning Assistant og det er her problemet ligger.

Assistant kan brukes under samtaler med venner og man kan blant annet be den om restaurantforslag i et bestemt område.

«Men Assistant er ikke perfekt, og noen ganger svarer den med svar som ikke er relatert til spørsmålet som er stilt, eller så vil den svare på noe som ble spurt om tidligere – og det er da den utilsiktet kan avsløre tidligere søk», skriver Recodes Tess Townsend.

Annonse


– Heldigvis kun Harry Potter
Hun kom over denne feilen under en samtale med en venn der vennen ber Assistant om å identifisere seg. I stedet svarer den snakkeroboten med en lenke til Harry Potter-fansiden Pottermore.

«Men responsen var ikke en feilslutning. Det var et resultat relatert til et søk min venn sa han hadde gjort et par dager tidligere», skriver Townsend og legger til at i dette tilfellet var det «heldigvis» kun Harry Potter.

«Dog kan du se for deg hvor pinlig det kunne blitt hvis noe mer sensitivt dukket opp.»

Google har så langt ikke kommentert hendelsen.

 

Kilde:
Recode

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse