Piratstrømming har i stor grad tatt over for nedlasting.
Piratstrømming har i stor grad tatt over for nedlasting.

Annonse


– Pirat-strømming er lovlig

Politikere flest vet heldigvis ikke nok, vil nok piratene hevde (bortsett fra Piratpartiet), at de klarer å forme digitale lovverk som er fornuftige om målet er å stoppe pirat-titting.

For det er lovlig å strømme piratfilm i Norge, men ikke å laste ned, uten at det har blitt flagget av norske politikere, naturlig nok.

Nå sier Storbritannia det samme
Enten vet de ikke hva de driver med, eller så er loven formet for å gi bransjen noe, mens det i realiteten ikke har større effekt enn at det muligens per dags dato er enklere å dømme personer som er første opplaster av en norskprodusert innhold.

Det er langt vanskeligere å spore personer som strømmer innhold, dessuten vil det i noen tilfeller heller ikke bli lastet opp noe heller.

Annonse


Å selge maskiner som legger opp til piratstrømming er ulovlig, men ås strømme er ikke
Nå er spørsmålet oppe i Storbritannia fordi det selges maskinvare med Kodi og tilhørende pirat-utvidelser installert for brukeren.

Det er trolig ulovlig, men i forbindelse med den aktuelle saken belyser også myndighetene i en kommune at piratstrømming er lovlig, også i Storbritannia.

Derbyshire kommuneråd forklarer:

«Å skaffe tilgang til premium-innhold uten å abonnement sees på som ulovlig tilgang i bransjen, men å strømme noe på nett i stedet for å laste ned en film, er trolig utenfor opphavsrettslovverket», forklarer en talsperson.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse