Piratpartiet prøver å gjøre det så enkelt som mulig for alle å omgå blokkeringer på nett, også de som serverer piratvare.
Piratpartiet prøver å gjøre det så enkelt som mulig for alle å omgå blokkeringer på nett, også de som serverer piratvare.

Annonse


Dette er Piratpartiets løsning som opphever piratsperrer – fungerer fremdeles

Piratpartiet.no har egne DNS-adresser som lurer seg unna Pirate Bay-sperringer og andre blokkeringer.

Vi meldte først om stuntet i februar 2015, og tjenesten, den er fremdeles oppe og går, selv etter strengere politikk fra regjeringen som blokkerer ISP-er, men ikke DNS-selskap, å blokkere. Slik lurer de seg altså rundt politikernes halvåpne dør.

Er fremdeles aktiv
Det viser seg at DNS-tjenesten til det politiske partiet fremdeles er oppe og kjører – partiet har til og med en grundig gjennomgang for hvordan man setter det opp.

Slik forklarer de tjenesten:

Annonse
«Piratpartiet er i mot sensurering av Internett. De store filmselskapene har gått sammen i et søksmål og fått de største Internett-leverandørene i landet til å blokkere et antall nettsider. Dette gjør de ved å omdirigere forespørsler på sine navnetjenere. Piratpartiet har derfor satt opp alternative, ublokkerte navnetjenere i Norge», heter det på nettsiden som ble opprettet høsten 2015.

Åpner for Pirate Bay
Ferske kommentarer avslører at The Pirate Bay, en av sidene som er sperret av de aller fleste norske ISP-er, kan nås med partiets DNS. Det samme kan Popcorn Time.

Se vår debatt med Piratpartiet om blant annet piratkopiering og nettnøytralitet:

Se vår debatt med Liberalistene om blant annet nettnøytralitet og mye mer:

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse