Apple hadde et godt fjerdekvartal, men selger solgte telefoner i 2016.
Apple hadde et godt fjerdekvartal, men selger solgte telefoner i 2016.

Annonse


iPhone-rekordtallene fører Apple til topps

I går kunne Apple avsløre at iPhone hadde satt ny salgsrekord. Hele 78,3 millioner ble solgt i løpet av tremånedersperioden som avsluttet 31. desember.

Apple til topps
Ifølge analyseselskapet Strategy Analytics plasserer det Apple på toppen av smarttelefonbransjen i det aktuelle kvartalet. Samsung har vært den dominerende smarttelefonprodusenten i flere kvartaler på rad, men må se seg slått av konkurrenten.

Tallene til Strategy Analytics viser at kun eunst 800 000 enheter skilte de to gigantene.

Totalt sett for året var likevel Samsung helt klart størst og solgte nesten 100 millioner flere smarttelefoner enn iPhone-produsenten. Begge to solgte færre telefoner i fjor sammenlignet med året før.

Annonse
Kinesiske selskaper på fremmarsj
Huawei, som har planer om å bli nummer én i bransjen, hadde et svært godt 2016. Ifølge analyseselskapet solgte de over 30 millioner flere smarttelefoner i 2016 sammenlignet med 2015. I fjorårets siste kvartal solgte de 44,9 millioner enheter, en økning på 12,3 millioner.

De kinesiske kollegene OPPO og Vivo er dem blant topp fem som kan vise til høyest vekst. Begge to nærmest doblet salget fra 2015.

Ifølge tallene til Strategy Analytics gjorde Apple det bedre enn Samsung i desember-kvartalet i fjor.
Ifølge tallene til Strategy Analytics gjorde Apple det bedre enn Samsung i desember-kvartalet i fjor. (Ill.: Strategy Analytics)

Merk at solgt betyr levert til forhandler.

 

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse