Huawei opplever en positiv salgsstart for P9 og P9 Plus i Norge.
Huawei opplever en positiv salgsstart for P9 og P9 Plus i Norge.

Annonse


– Vi vil bli nummer én

De seneste årene har Huawei vokst fra å være en liten, kinesisk mobilprodusent til å bli den tredje største smarttelefonprodusenten i verden. Men det stopper ikke der.

Vil passere Samsung og Apple
Det friske målet til Huawei er at de innen fem år skal passere Samsung og Apple og innta smarttelefontronen, melder Richard Yu, sjef for selskapets forbrukerelektronikkavdeling, til Wall Street Journal.

Yu forteller at de om fem år håper å ha en markedsandel på 25 prosent innenfor smarttelefonbransjen. I årets første tre måneder hadde de en markedsandel på 8,5 prosent, ifølge Strategy Analytics.

– Vi ønsker å bli nummer én på smarttelefoner i verden. Det er et langdistanseløp og vi er tålmodige, sier han til Wall Street Journal.

Forrige uke dukket det også opp rykter om at Huawei utvikler et eget operativsystem for smarttelefoner.

Gjør det godt i Norge
Ifølge tallene til Strategy Analytics var det kun Huawei og OPPO av de store produsentene som økte antallet leveranser i det første kvartalet i år.

Samtidig melder Huawei Norge om et formidabelt salg for nyhetene P9 og P9 Plus her til lands. Siden lanseringen er det blitt solgt over 3 millioner globalt. I Norge er det blitt solgt 24 000 Huawei P9 og P9 Plus. Tallet var 16 000 P8 for tilsvarende periode i fjor.

Huawei har nå en markedsandel på 11,6 prosent i Norge, på samme tidspunkt i fjor var tallet på 3,1 prosent.

Vår anmeldelse av Huawei P9 slippes i morgen.

 

Kilder:
IDG,
Pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse