Det har dukket opp tre versjoner av Windows 10 Cloud i Windows 10 Build 15019.
Det har dukket opp tre versjoner av Windows 10 Cloud i Windows 10 Build 15019.

Annonse


Windows 10 Cloud er Microsofts nye OS

På torsdag kom nyheten om Microsofts kommende system Cloud Shell – men lite annen informasjon.

Lettvekts-versjon av Windows 10?
Spekulasjonene gikk da om at systemet kan være en lettvekts-versjon a Windows designet for “den moderne datamaskin-tidsalderen,” og navnet i seg selv tyder på at Cloud Shell kommer til å bruke skyen en del.

Nå har det dukket opp referanser til det nye systemet i siste versjon av Windows 10 for Insider-testprogrammet, og det er klart av det nye systemet vil hete Windows 10 Cloud

Referansen ligger i filen Pkeyconfig.xrm-ms, som kan leses med en tredjeparts app som heter Product Key Configuration Reader.

Annonse
Tre versjoner
Her er det listet opp tre versjoner av Windows 10 Cloud.

Disse heter Win 10 CloudN OEM, Win 10 OEM og Win 10 Cloud Retail.

Den første versjonen er en utgave som tilbys uten Windows Media Player for å tilfredsstille EU og Sør-Korea, og Win 10 OEM er tiltenkt PC-selgere som forhåndsinstalerer systemet på maskiner de selger.

Win 10 Cloud Retail er imidlertid en versjon som skal være til salgs for vanlige forbrukere – som vil si at det antakelig vil være mulig å kjøpe det nye systemet og installere det selv.

Mer info på Build?
Vi vet muligens mer om Microsofts siste operativsystem i mai, når Microsoft holder sin Build-konferanse – men hittil har det ikke kommet en pip fra Microsoft om det nye systemet.

Det skal imidlertid være snakk om at systemet kan lanseres allerede i år, men vi vet ikke nøyaktig når lanseringen skal finne sted, eller om når Microsoft ønsker å snakke om det.

Vi skal holde deg orientert hvis og når det kommer mer informasjon om Windows 10 Cloud, og vi håper å være tilstede på Microsofts Build-konferanse i mai.

Kilder
Petri
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse