FF91 ble avduket i natt norsk tid.
FF91 ble avduket i natt norsk tid.

Annonse


Denne superelbilen har en rekkevidde på over 600 kilometer

2017 virker å bli et spennende år i bilmarkedet og spesielt for elbilene. Opel Ampera-e lanseres om få måneder og senere i år går Tesla i gang med å produsere Model 3.

Faraday Future FF91
I natt norsk tid ble også en ny elbil vist frem i forkant av CES 2017. Etter flere småannonseringer kunne Faraday Future offsielt avduke FF91, og den har noen imponerende spesifikasjoner.

Batteripakken på 130 kWh gir FF91 en ytelse på 1050 hestekrefter og en teoretisk rekkevidde på 378 milles, eller 608 kilometer, ifølge den amerikanske EPA-standarden.

Ladesystemet på 200 kW vil, ifølge selskapet, lade bilen med 800 kilometer i timen. Elbilen er også utstyrt med 3D Lidar-teknologien og er selvkjørende.

Annonse


Les også: Den nye luksuselbilen har større batteri enn Tesla.

Usikker lansering
Faraday Future uttalte i forbindelse med nattens annonsering at de planlegger å starte produksjonen i 2018. Prisen er ikke kjent, men man kan reservere en FF91 for 5000 dollar, rundt 43 300 kroner. Så langt er det kun mulig i Canada, Kina og USA.

Wired tror at en potensiell 2018-lansering virker optimistisk. Blant annet nevner de at flere ansatte Faraday Future har hentet fra selskaper som BWM, Google og Tesla, skal ha forlatt skuta. I tillegg har ikke selskapet klart å betale arbeiderne som bygger den nye fabrikken i Nevada.

I videoklippet under kan du se nattens avduking fra CES-messen.

 

Kilder:
Electrek,
Wired

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse