Denne er ikke fra Posten Norge.
Denne er ikke fra Posten Norge.

Annonse


– Ikke trykk på denne lenken

Det er ikke mange månedene siden Telenor advarte mot svindelmeldinger.

Misbruker Posten Norge
Igjen ber de personer om å være oppmerksomme på mistenkelige e-postmeldinger. Svindlere gir seg ut for å være Posten Norge. Nettavisen skriver at e-postene kommer i ulike variasjoner fra hentelapper til meldinger om at pakken ikke kunne leveres.

Trykker du på lenken i e-posten risikerer du at PC-en din blir låst og du blir bedt om å betale løsepenger for å få tilbake kontrollen over maskinen.

Vi skrev om denne svindelen også i fjor høst.

Annonse


Ber mottakere slette e-postene
Til Nettavisen forteller pressesjef i Posten Norge, John Eckhoff, at dette ikke er første gang Posten misbrukes i slike svindler.

Første gang vi ble gjort oppmerksomme på disse epostene var på sensommeren i fjor. Deretter kom en ny bølge i oktober, og siden har det kommet meldinger fra tid til annet om at epostene fortsatt sirkulerer. Nå ser det ut som det kom en veldig stor utsendelse igjen i går, sier Eckhoff til Nettavisen, og legger til:

– Jeg synes det er synd at de misbruker vår merkevare, men dette begynner nå å bli en kjent svindelmetode og jeg håper det har hatt effekt at vi har gått ut og advart om disse epostene ved flere anledninger.

Han råder personer som mottar den med å slette den med en gang. Telenors sikkerhetssenter advarer på sin Facebook-side mot Posten-svindelen.

 

Kilde:
Nettavisen

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse