Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Denne e-posten er ikke fra Telenor

Mobiloperatøren advarer mot svindelforsøk.

I går var det flere personer som mottok e-post som tilsynelatende så ut til å være fra Telenor.

Svindelpost
E-posten inneholder et varsel om en ubetalt faktura og ber kunden betale via lenken «Telenor fakturaservice».

– Vi advarer sterkt mot å klikke på linken i e-posten, og legg for all del ikke igjen informasjon om deg selv hvis du ved et uhell skulle klikke på linken, sier komminikasjonssjef i Telenor, Anders Krokan, til Tønsberg Blad og forklarer at det er snakk om et forsøk på nettfisking.

Slett e-postene
Han anbefaler personer som får slike e-poster om å slette dem umiddelbart.

– Det første man bør gjøre når man får en slik epost er å se på avsenderadressen. Virker denne mistenkelig, er det høyst sannsynlig lureri. Telenor vil uansett aldri be om person- eller kontoopplysninger på denne måten, sier Krokan.

Som regel er det enkelt å avsløre svindelforsøkene på grunn av dårlig språk.

Flere norske selskaper blir utnyttet i flere tusenvis av svindelforsøk mot uskyldige nordmenn hvert eneste år. Innringerne som utgir seg for å være fra Microsoft Norge er kanskje et av de mest utbredte.

Kilder:
Tønsberg Blad,
Tips

Stikkord: svindel, telenor