Fem prosent på fem minutter: Batteriene til MacBook Pro opplever klagestorm på nettet. Fem prosent på fem minutter: Batteriene til MacBook Pro opplever klagestorm på nettet.
Fem prosent på fem minutter: Batteriene til MacBook Pro opplever klagestorm på nettet.

Annonse


MacBook Pro-brukere rapporterer om batteritid ned i tre timer

Tidligere har Apples nye bærbare fått gjennomgå på grunn av skjermer som får panikk, og høyttalere som blir ødelagt, og nå har klagene begynt å komme inn om batteriet.

Ifølge Apple skal batteriet til MacBook Pro vare i ti timer til surfring og lett bruk, men flere eiere har nå tatt til nettet for å klage på at batteritiden er godt under halvparten av dette.

– Akkurat nå bruker jeg en ekstern skjerm på 1080p og leser lett på nettet med Google Chrome. På full lading får jeg et estimat på tre timers batterilevetid. Med spilling er det mye mindre, skriver SRTM på MacRumors sitt forum.

Fullt av klager
Forumtråden han startet er full av klager på dårlig batterilevetid. Mange sier at de bare får tre timers batterilevetid med å bare bruke Safari, og batteriproblemene gjelder for både 13- og 15-tommeren.

Annonse


Andre rapporter handler om at batteritiden bare er på 5-5.6 timer med for det meste weblesing.

Også på reddit
Også på Reddit har det kommet inn klager, der brukeren Azr-79 rapporterer om at han bare fikk 3,39 timer ut av batteriet på sin splitter nye 15-tommers MacBook Pro.

Andre forumbrukere på MacRumors sitt forum klager også over plutselige nedganger i batterilevetiden, som brukeren Scott, som mistet fem prosent av batteriet sitt mens han bare brukte Google Chrome. Mange andre i den samme tråden sier det samme.

For noen går det bra
Dette imidlertid bare anektodiske rapporter – og det trenger ikke nødvendigvis representere en kjempestor trend selv om noen brukere er mer vokale enn andre.

Andre MacBook Pro-eiere rapporterer derimot om helt prima batterilevetid med estimert ti timer igjen ved å bruke maskinen til epost, Safari, Kalender, Meldinger, filorganisering, redigering i Adobe Acobat og jobbing i Excel i en og en halv time. Denne brukeren, andewwj sier at man burde levere maskinen tilbake hvis man virkelig bare får tre timer ut av batteriet.

Det er vanskelig å fastslå hvor god batterilevetid man skal ha, avhengig av innstillinger som skjermbelysning og tastaturlys – og av ting som bakgrunnsapplikasjoner og bruksmønster.

Selv sier Apple at de har testet batteriet ved å koble til Internett trådløst og å lese på 25 populære websider med skjermlyset satt til 75%, og det er dette som MacBook Proene skal takle ti timer av.

Mange er imidlertid ganske uenige med Apple om hvor mye batteriene faktisk leverer.

Kilde
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse