Morgan Stanley tror at det blir solgt tre millioner Google Pixel i 2016.
Morgan Stanley tror at det blir solgt tre millioner Google Pixel i 2016.

Annonse


Stort analyseselskap spår godt Google Pixel-salg

Google Pixel-mobilene har blitt svært godt tatt imot av kritikerne, deriblant vår redaksjon som gav den nesten full pott.

Tre millioner i år
Søkegiganten har selv ikke kommentert eller offentliggjort noen salgstall, men analyseselskapet Morgan Stanley estimerer at salget i år endre på tre millioner enheter. I 2017 forventer de at det blir solgt ytterligere 5–6 millioner Pixel-enheter.

Få dager etter lansering ble det meldt at Pixel solgte bedre enn Galaxy S7 i løpet av den første uken, men sistnevnte har allerede nådd et tosifret antall millioner solgte bare i USA så det er lite trolig at Pixel vil kunne konkurrere på salgstall riktig ennå.

Omsetter for milliarder
Ifølge Morgan Stanley Pixel med tre millioner solgte omsette for to milliarder dollar, drøyt 17 milliarder med dagens kurs. Til sammenligning solgte Apple 45,5 millioner iPhoner det forrige kvartalet og omsatte for 28 milliarder dollar, nesten 240 milliarder kroner.

Annonse


Analyseselskapet estimerer også at Pixel er halvparten så profitabel som en iPhone ettersom materialene i førstnevnte koster mer.

 

Kilder:
Business Insider,
9to5Google