Ny rapport fra Akamai viser økning i antall DDoS-angrep.
Ny rapport fra Akamai viser økning i antall DDoS-angrep.

Annonse


Ny rapport viser kraftig økning i antall tjenestenekt-angrep

Med Tingenes Internett som er i ferd med å ta helt av blir søkelyset satt på sikkerheten i dette markedet.

Langt større båndbredde
Det er Akamai som har publisert sin «State of the Internet»-rapport, i den fremkommer det at en av de klareste trendene er hvor mye båndbredde disse angrepene nå klarer å samle. Blant annet blir Mirai botnettet trukket frem som et eksempel på en ny type angrep som klarer å samle enormt mye båndbredde mot et mål.

Blant annet ble sikkerhetssiden Krebs on Security tatt ned med over 623 Gbps og i samme periode som rapporten dekker var over 19 DDoS angrep på over 100 Gbps.

Det er nå lettere enn noen gang for amatører å forårsake virkelig skade.

Annonse


De tre store
I følge rapporten var Kina, USA og Storbrittania kildene til de fleste angrepene. Kina hadde over 30 prosent, USA 22 og Storbrittania kom inn på 16 prosent.

 

Ikke bare mørkt
Men det er ikke bare mørkt, rapporten viser også at angrep rettet mot web-applikasjoner gikk ned med rundt 18 prosentpoeng, og generelt var antallet angrep med utgangspunkt i USA nedadgående. USA på sin side står som mål for 66 prosent av alle angrep mot web-applikasjoner.

Akamai sin rapporter underbygger det sikkerhetsmiljøet har sagt en god stund nå, sikkerhet i Tingenes Internett må prioriteres høyere.

Rapporten kan leses i sin helhet her.

Hva tenker du om denne saken? La oss høre fra deg i kommentarene.

Kilde:
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse