Store DNS-problemer i USA gjorde det umulig å nå en rekke viktige tjenester.
Store DNS-problemer i USA gjorde det umulig å nå en rekke viktige tjenester.

Annonse


Hevder amatører stod bak det store nettangrepet

Fredag forrige uke ble nettet og flere nettsider rammet av et omfattende angrep som tok knekken på DNS-leverandøren Dyn.

– Amatører
En rekke hackergrupper, deriblant New World Hackers, har tatt på seg ansvaret, men sikkerhetsselskapet Flashpoint avfeier dem alle som en.

Ifølge Flashpoints analyser var den en gruppe amatører som stod bak det omfattende angrepet. Metodene skal de ha rasket til seg via hackerfora på Internett.

«Under etterforskningen av tjenestenektangrepene mot Dyn, oppdaget Flashpoint at infrastrukturen brukt i angrepene også var rettet mot et velkjent spillselskap. Selv om det ikke skal ha vært noe avbrudd for tjenesten, er det liten indikasjon på at hacktivister stod bak et angrep rettet mot et spillselskap […] og stemmer bedre overens med hackere som frekventerer hackerfora», skriver Flashpoint som ikke ønsker å gå ut med navnet på selskapet.

Annonse


PlayStation og Battlefield 1 kan ha vært målet
Network World, IDGs søsterside, har gravet litt og funnet ut at det muligens handler om Sony og PlayStation Network.

«Et innlegg på hackforums.net – som Flashoint peker ut som et tilholdssted for hackerne bak angrepet – indikerer at amatørene ønsket å slå ut muligheten til å spille over nett», skriver IDG.

Storspillet Battlefield 1 ble lansert fredag – samme dag som angrepet fant sted.

 

Kilder:
IDG,
Flashpoint

Annonse