Apple erkjenner fortsatt ikke «Touch Disease» som en produksjonsfeil.
Apple erkjenner fortsatt ikke «Touch Disease» som en produksjonsfeil.

Annonse


Apple erkjenner iPhone 6-feil, men du må selv punge ut

Tidligere i år kunne iFixit og flere melde om «berøringssyken» som plutselig oppstod på mange iPhone 6 og 6 Plus.

Tikkende bomber
Telefonene ble av flere omtalt som tikkende bomber som kunne slutte å fungere når som helst. Feilen som fikk navnet «Touch Disease» gjorde at mange iPhone-eiere opplevde  at telefonens skjerm sluttet å respondere på berøring og at man kunne se en grå linje på toppen av skjermen.

Kun Plus-modellen
Selv om rapporter fra brukere har indikert at dette gjelder både iPhone 6 og Plus modellen er programmet som Apple nå har lansert kun for Plus-modellen. Om feilen sier Apple at de har «fastslått at noen iPhone 6 Plus enheter kan fremvise flimring eller problemer med Multi-Touch etter å ha blitt sluppet flere ganger mot en hard overflate neo som medfører ytterligere belastning på enheten».

Dette er i følge Apple altså en feil som oppstår etter bruk og ikke en produksjonsfeil som mange tidligere har påstått.

Annonse


Ikke gratis
Selv om Apple har lansert et program for å hjelpe kunder til å få reparert sine enheter så er det ikke gratis, å få rettet feilen koster i skrivende stund 149 dollar, rundt 1300 kroner.

Hvordan iPhone eiere reagerer på å måtte betale for å få rettet denne feilen gjenstår å se, tidligere i år har Apple fått flere gruppesøksmål mot seg som en følge av denne feilen. Så mange som 10 000 iPhone 6-eiere har meldt seg i gruppesøksmål mot selskapet i denne saken.

For å starte prosessen kan du gå til denne siden.

Har du hatt dette problemet med din telefon? La oss høre fra deg i kommentarene.

Kilde:
9to5Mac

 

 

Annonse