Blu har sendt ut en oppdatering som lukker bakdøren.
Blu har sendt ut en oppdatering som lukker bakdøren.

Annonse


Hevder Android-bakdør sendte USA-data til Kina

Sikkerhetsselskapet Kryptowire skriver at de har avslørt at smarttelefoner fra Blu Products sender personlig informasjon fra enheten til servere som befinner seg i Kina.

Oppdatert 22. november klokken 14.35:

Huawei i Norge har ikke ønsket å kommentere påstandene om snokeprogrammet, men selskapets hovedkontor sendte i forrige ut følgende pressemelding:

«Huawei tar våre kunders privatliv og sikkerhet svært alvorlig, og vi arbeider omhyggelig for å ivareta dette. Selskapet som er omtalt i denne rapporten er ikke på listen over våre anbefalte underleverandører, og vi har aldri gjort noen form for forretninger med dem.»

Annonse


Mer omfattende enn CarrierIQ
Selskapet sammenligner programvaren på Blu-telefonene med snokeprogrammet CarrierIQ som var snikinstallert på over 140 millioner mobiltelefoner med Android og iOS i 2011.

Bak programvaren står selskapet Shanghai Adups Technology Company og skal være mer avansert en CarrierIQ. Den kan innhente data som SMS-meldingsinnhold, kontakter, anropslogg og sporingsdata. Selskapet skal også være i stand til å installere og oppdatere apper på en smarttelefon uten brukerens viten og vilje.

Har lukket døren
Shanghai Adups Technology Company har også andre mobilprodusenter på sin kundeliste, deriblant Huawei og ZTE som også er til salgs i USA. Det er uvisst om enheter fra disse merkene har snokeprogrammet installert.

Informasjonen som blir samlet inn blir, ifølge Kryptowire, sendt til fire ulike servere i Kina som tilhører Adups.

I en uttalelse til the New York Times forteller Blu-sjef at de ikke var klar over dette og at de jobbet raskt med å løse det. Selskapet har allerede sluppet en oppdatering til berøre enheter.

 

Kilder:
Kryptowire,
Forbes,
The New York Times,
NRK

Annonse


Annonse


Annonse