Kaspersky klager til EU og Russland fordi de mener Microsoft aktivt stopper fri konkurranse med Windows Defender.
Kaspersky klager til EU og Russland fordi de mener Microsoft aktivt stopper fri konkurranse med Windows Defender.

Annonse


Kaspersky med sint brev til Microsoft – det er 90-tallet igjen

Kaspersky, milliardæren bak antivirusselskapet med samme navn, har skrevet et sint blogginnlegg med Microsoft som mottager.

Klager til EU
Han mener nemlig Microsoft saboterer tredjeparts-antivirus-program og har derfor klagd til EU og Russland for å sette en stopper for det han mener er Microsofts forsøk på å sette en stopper for fri konkurranse.

Til konkurransemyndighetene krever han at de stopper Microsoft og påbyr dem å gi utviklere nok tid til å gjøre programvaren sin kompatibel med nye versjoner av Windows, at brukeren får beskjed om ikke-kompatibel programvare og at Windows må legge til rette for programvare-anbefalinger etter oppgradering til ny Windows-versjon og ikke minst at OS-et spør brukeren om det er greit at Windows aktiverer Windows Defender.

Det har seg nemlig slik at Microsoft helt siden Windows 8 har bygget inn sitt eget antivirus-program slik at brukerne ofte slipper å installere konkurrentenes programvare – ja, dette lukter jo som nettleserkrigen på 90-tallet, bortsett fra at nettlesere faktisk er morsomme å bruke.

Annonse


Hvor mange brukere bryr seg om dette?

– Ga ikke utviklerne nok tid
Kaspersky hevder blant annet at:

«Når du oppgraderer til Windows 10 så deaktiverer Microsoft automatisk og uten varsel all ikke-kompatibel sikkerhetsprogramvare. I stedet installerer den, du gjettet riktig, sin egen Defender antivirus.

Men hva forventer de egentlig når indieutviklere fikk en ukes varsel for å gjøre programvaren sin kompatibel med den nye versjonen av OS-et?

Selv om programmet rakk å bli kompatibelt når OS-et undersøker maskinen før oppgraderingen, skjer det rare ting og Defender tar likevel over.»

Hevder det er helhetlig strategi
Det er ikke bare sikkerhetsprodusenter han mener Microsoft angriper på ulekre måter, men at selskapet på generelt grunnlag prøver å sette en stopper for fri konkurranse:

«Microsoft skaffer seg elegant nisje-markeder ved å presse ut indie-utviklere og ved å tilby brukerne sine egne produkter, som ikke på noen måte er bedre».

Han siterer også Epic Games Tim Sweeney som du kanskje husker har kranglet med Microsoft grunnet selskapets nye distro-plattform som erstatter gode gamle .exe og som Sweeney mener er en måte å lukke Windows på slik at Microsoft får full kontroll.

 

Kilde:
Kaspersky

Annonse


Annonse


Annonse