Google Pixel er en av enhetene som har Android 7.
Google Pixel er en av enhetene som har Android 7.

Annonse


Android 7 er kun installert på 0,3 prosent av enhetene

I går publiserte Google nye utviklertall for Android og der kommer det frem at svært få av den gigantiske brukerbasen har fått oppgradert til nyeste OS-versjon.

Like tregt som tidligere?
Kun 0,3 prosent av Android-brukerne har installert 7 Nougat to måneder etter lansering. Faktisk er det Android 6 som øker mest og hadde i oktober en andel på 24 prosent – en økning på 5,3 prosentpoeng.

At Android 7 ikke har større andel er kanskje ikke så overraskende ettersom det er kun et fåtall av enhetene som har fått den nyeste versjonen, men en kan jo lure på hvorfor produsentene tar seg så god tid.

I morgen starter Samsung et betaprogram for Galaxy S7-eierne der brukerne i utvalgte land – ikke Norge – kan teste Android 7.

Annonse


Knuses av iOS
Til sammenligning tok det en snau måned før iOS 10 var installert på over 50 prosent av Apples mobile enheter. Dog har Apple den fordelen at de styrer hele iOS-økosystemet selv med jernhånd.

Tall fra AdDuplex viser at Windows 10 Mobile er installert på 13,7 prosent av Windows-telefonene. Rundt syv måneder etter lansering. De første enhetene med Windows 10 Mobile ble for så vidt lansert desember 2015.

Merk at ikke samtlige Android-enheter kan oppgraderes til 7 Nougat.

 

Kilde:
Neowin,
WinBeta