Surface Pro 4 og Surface Book virker å være svært populære.
Surface Pro 4 og Surface Book virker å være svært populære.

Annonse


Microsoft Surface går så det suser

Microsoft la i går kveld norsk tid frem tallene før årets tredje kvartal og det første fra finansåret 2017.

Surface, Office og Cloud
Omsetningen endte på 20,5 milliarder dollar, 168 milliarder kroner, med et overskudd på 4,7 milliarder dollar, 38,5 milliarder kroner. Det er omtrent det samme for tilsvarende kvartal i fjor.

Høydepunktene for selskapet dette kvartalet var Surface, Office og Cloud. Surface-avdelingen økte med hele 38 prosent til 926 millioner dollar, 7,6 milliarder kroner, dette på tross at det ikke kom noen nye produkter samtidig som Microsoft skrotet det rimelige Surface 3-brettet. Neste uke skal forresten Microsoft avsløre nye Surface-produkter.

Microsoft melder at omsetningen fra Windows OEM var omtrent flat sammenlignet med fjoråret, men den var høyere enn nedgangen i PC-markedet.

Annonse


Ny Windows Phone-nedgang
Hele Office-avdelingen økte med totalt fem prosent og det er nå 24 millioner forbrukere som abonnerer på Office 365.

På spillfronten sank omsetningen med fem prosent, noe Microsoft mener lavere omsetning for Xbox-konsoll er årsaken til. Dog øker Xbox Live-abonnentene til 47 millioner personer. I fjor var tallet på 39 millioner.

Én ting som ikke akkurat går godt er mobilavdelingen som igjen ser stygge tall. Omsetningen falt med 72 prosent og det er kanskje ikke så rart ettersom Microsoft ikke har lansert ny maskinvare på en stund og det kommer ikke en ny enhet med det første.

De positive tallene totalt sett førte Microsoft-aksjen til sitt høyeste på 17 år.

 

Kilde:
The Verge

Annonse