Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Har du åtte millioner liggende kan denne bli din. (Ill.: ebay/Jester944)

Denne Teslaen koster åtte millioner kroner

– En million dollar for en Tesla er kanskje galskap, men…

Teslaen det er snakk om er en prototype av den første modellen, nemlig en Tesla Roadster.

Ikke helt en veteran
Selv om Roadster fra Tesla er en minneverdig bil i seg selv så er 8 millioner kroner i overkant å kreve for en bil som i 2008 kunne kjøpes ny for litt over 800 000 kroner. Det stopper ikke eBay-brukeren «Jester944» fra å forsøke å selge sin Roadster-prototype, som riktignok er en av 33 prototyper som ble produsert, men aldri lagt ut for salg.

Tidligere har vi blant annet sett tidlige iPod-modeller til salgs for astronomiske priser på eBay.

Se fremover
Så hvordan rettferdiggjør egentlig «Jester944» prisen? Jo, han hevder at det i dette tilfellet er svært viktig med godt framsyn. «Se for deg hva de første Ferrari prototype-modellene ville gå for. Ta det 30 år inn i fremtiden når de fleste biler er elektriske og de kan spore sin historie tilbake til Tesla», skriver brukeren på eBay.

Bilen som er lagt ut for salg skal ha gått kun 28 000 kilometer, og klarer fortsatt å dra ut 250 kilometer fra batteriet.

Så langt har ingen lagt inn bud på bilen, men i skrivende stund er det fortsatt flere dager igjen. Så gjenstår det bare å se om det er noen der ute som følger resonnementet til Jester944 og gjør en noe usikker investering for fremtiden.

Kilde:
Engadget

Stikkord: samferdsel, tesla