Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Chan Zuckerberg Initiative bygger egen teknologi divisjon og henter inn kompetanse fra Amazon. (Ill.: Facebook)

«Chan Zuckerberg Initiative» skal endre verden med teknologi, henter inn Amazon-leder

– Mark og Priscilla ser 50 til 100 år frem i tid.

Mark Zuckerberg og Priscilla Chan har tidligere lovet å donere bort sin formue og deres første målsetning er å kurere all sykdom.

Henter mer kompetanse
Paret, og stiftelsen Chan Zuckerberg Initiative, velger en annen tilnærming enn andre organisasjoner med samme mål og ser på de fleste av våre utfordringer nå og i fremtiden som noe som kan løses lettere med teknologi som er fritt tilgjengelig for alle.

Derfor har de nå gått ut og hentet inn tidligere leder for søk i Amazon, Brian Pinkerton, som skal ha rollen som CTO (Teknologisk leder) i CZI.

Kan vokse fort
I den nye stillingen skal Pinkerton lede det som etter hans egne uttalelser kan komme til å bli en gruppe på flere hundre personer over de neste årene. Selv om det ikke er klart hva gruppens oppgaver kommer til å bli så sier Pinkerton til Recode at det mest sannsynlig kommer til å bli en miks av å bygge teknologi til stiftelsens prosjekter og utlån av kompetanse til stiftelsens partnere.

Pinkerton sier at han kommer til å ansatte alt fra utviklere på mobile plattformer til spesialister på maskinlæring. Facebook har tidligere valgt å satse tungt på utvikling av egen hardware blant annet med Oculus Rift og har allerede egne maskinvareteknologi labber.

Bygger bio-hub
Det første håndfaste prosjektet er å bygge et forskningssenter for medisinsk forskning i San Fransisco. Senteret skal hete Chan Zuckerberg Biohub ble annonsert i forrige måned sammen med en lovnad fra paret om at de skulle investere 30 milliarder kroner over de neste ti årene for å finansiere forskning for å kurere og bekjempe alle verdens sykdommer.

Ser langt frem i tid
I følge Pinkerton er tidshorisonten til paret noe av det som fikk han til å velge å ta jobben. «Tidshorisonten her er ulik  den typiske horisonten, Mark og Priscilla ser 50 til 100 år frem i tid. Når du ser så langt frem, så kan du forestille deg ting du vil bygge selv som du kan trenge om 10 til 20 år.. Det er veldig spennende», sier Pinkerton til Recode.

Kilde:
Recode

Stikkord: CZI, facebook, zuckerberg