Facebook-sjefen donerer 99 prosent av aksjeformuen sin til privat organisasjon

Mark Zuckerberg planlegger å gi bort store deler av aksjeformuen sin til veldedighet.
Mark Zuckerberg planlegger å gi bort store deler av aksjeformuen sin til veldedighet.

I forbindelse med fødselen av datteren benyttet Mark Zuckerberg anledningen til å annonsere at har planer om å gi bort nesten hele formuen sin til veldedighet.

Oppdatert, 16:22:

Tittel og ingress er oppdatert for å gjenspeile organisasjonsformen.

Annonse

Fokuserer på barn og læring
Familien har startet det de kaller Chan Zuckerberg Initiative som har som mål «å samle personer over hele verden til å fremme det menneskelige potensialet og likestilling for alle barn i den neste generasjonen». Fokuset skal ligge i personlig læring, kurere sykdommer, koble flere personer sammen og bygge sterke samfunn.

Zuckerberg planlegger å donere 99 prosent av Facebook-aksjene sine, som har en verdi på rundt 45 milliarder dollar, nesten 390 milliarder, i løpet av sin levetid.

Les også: Facebooks nye tjeneste er ulovlig i Norge.

Ikke en veldedig organisasjon
BuzzFeeds Alex Kantrowitz skriver at Chan Zuckerberg Initiative faktisk ikke er en veldedig organisasjon, men heller et Limited liability company (LLC). I motsetning til en veldedig organisasjon som er nødt til å bruke pengene på veldedighet, kan et LLC mer eller mindre bruke penger på hva de selv ønsker, også profittinnbringende investeringer.

«Eventuelle overskudd fra investeringer i selskaper vil bli brukt å finansiere ytterligere arbeid for å fremme oppdraget», står det i en uttalelse fra Facebook.

 

Kilder:
Gawker,
BuzzFeed

Annonse
Annonse