Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple legger mer av vekten sin bak det kinesiske selskapet Didi Chuxing. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

Apple trapper opp sitt engasjement i Uber-rivalen

Først investerte de 8 milliarder kroner, så fikk Apple en plass i styret til Didi Chuxing.

Det er The Information som rapporterer at plassen i styret ble besatt av Apple kun uker etter at selskapet annonserte at de skulle investere 1 milliard dollar, nærmere 8,1 milliarder kroner.

Mer aktiv rolle
Når investeringen ble annonsert i Juni ble det ikke nevnt fra noen av partene at Apple kom til å ta en mer aktiv rolle i utviklingen av selskapet. Denne avsløringen viser at Apple er seriøse når det kommer til sin investering i det kinesiske transportselskapet som klarte å drive Uber ut av Kina. Uber solgte som kjent sin kinesiske forretning til Didi tidligere i år.

En kamp til døden
De to selskapene befant seg lengre i en kamp hvor de håpet på å blø den andre ut. Dette gjorde de ved å bruke investorenes penger til å gi reisende sterkt rabatterte priser på sine turer. Der er nærliggende å tro at pengene fra Apple kom godt med.

Mulige synergier
Bloomberg rapporterer også at Didi som de fleste andre selskaper i sitt segment jobber med selvkjørende biler. Det kan være en av grunnene til at Apple valgte å investere i selskapet, Apple har som kjent jobbet med sitt eget Project X i en god stund nå.

Det er angivelig Apples sjef for fusjoner og oppkjøp, Adrian Perica, som kommer til å ta plassen i styret til Didi Chuxing. I styret finner vi også Martin Lau, presidenten i Tencent, Lucy Peng fra AliBaba sammen med Jean Liu og Cheng Wei fra Didi. Ubers CEO Travis Kalanick er en observatør i styret som en følge av at Uber solgte til Didi tidligere i år. Kalanick har ingen stemmerett i styret.

Kilde:
The Verge

Stikkord: Apple, Didi, samferdsel, uber