Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det kommer stadig inn nye rapporter om eksploderende Galaxy Note 7-mobiler - nå også blant erstatningene. (Bilde: Samsung)

To nye Samsung-eksplosjoner

Begge var erstatningsmobiler.

Etter at Samsung Note 7 ble tilbakekalt for brennende batterier, har det kommet flere rapporter om at også de påstått «trygge» erstatningsmobilene eksploderer.

Sendt til sykehus
De to nye hendelsene skjedde begge i USA, den ene i Kentucky. Der ble en mann sendt på sykehus for akutt bronkitt etter å pustet inn røyken fra mobilen som lå avkoblet i soverommet hans.

Dette skjedde faktisk på Tirsdag – altså før en Galaxy Note 7 eksploderte ombord på et fly.

Brant tommelen
Den andre hendelsen var i Minnesota på den 7. oktober der en tenåringsjente rapporterte om at en Note 7-erstatningsmobil begynte å brenne mens hun holdt den hånden. Hun kom lettere fra det med en mild forbrenning på tommelen sin.

Dette kunne vært mye verre hvis den var i lommen hennes, kommenterte jenta.

Forskjellige reaksjoner
– Vi ønsker å forsikre kundene våre om at vi ter hver rapport alvorlig og er i kontakt med Zuis-familien for å sikre oss at vi gjør alt vi kan for dem og datteren deres, sier Samsung i en uttalelse til KTSP News.

Den andre hendelsen har også påkalt Samsungs oppmerksomhet, der de blant annet har betalt for å få et røntgenbilde av den eksploderte mobilen etter at eieren ikke ville gi den fra seg.

Dette skjedde imidlertid før den mye rapporterte fly-hendelsen, og Samsung har holdt tett om eksplosjonen til nå.

Åpen retur i USA
I USA har alle de store operatørene åpnet for bytter og returer av Note 7-mobiler enten de er erstatningsmobiler eller orginale. Det har ikke kommet inn rapporter om det samme fra de norske operatørene.

Dette vil si at tre erstatningsmobiler har eksplodert i løpet av en uke i USA, og mange lurer nå på om designet til Galaxy Note 7 er problemet.

Kilder: Androidcentral, Engadget, The Verge, Android Police