Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsung har gjort omtrent hver eneste mulige feil etter at det ble kjent at Note 7 har et batteriproblem. Nå viser det seg at man ikke kan stole på enheter Samsung har forsikret kunden om at ikke brenner opp. Ikke overraskende pryder ikke det nye produktet forsiden til samsung.no. (Ill.: Samsung)

Samsung: – Vi kan ikke bekrefte at det dreier seg om en Note 7

Spesiell uttalelse etter fly-evakuering.

Man kan ikke stole på at Samsungs nye Note 7-enheter er sikre heller.

Oppdatert, 22.30:

Samsung har kommentert hendelsen ovenfor The Verge, med en noe merkelig uttalelse der de sår tvil om at det er snakk om en Note 7.

Om Samsung henviser til Note 7, altså de første enhetene som ble produsert og som hadde batteriproblemene, eller at «ny» innebærer de helt nye modellene som skal ha et sikkert batteri, vet vi ikke da uttalelsen er for vag.

«Til vi får tak i enheten kan vi ikke bekrefte at denne hendelsen involverer nye Note 7.

Vi samarbeider med myndighetene og Southwest for å få enheten slik at vi kan bekrefte årsaken.

Når vi har sett på den vil vi ha mer informasjon å dele.

Oppdatert, 22:23:

Vi skrev feilaktig at mobilen ble sluppet på gulvet og deretter begynte å ryke, dette stemmer ikke.

Det som skjedde var at kunden skrudde av mobilen og puttet den i lommen. Når røykutviklingen startet slapp han den på flygulvet.

Måtte evakuere
For et fly på vei fra Baltimore til Louisville begynte det å komme tykk og grå røyk fra en Note 7 som allerede var byttet inn hos Samsung, og som hadde det grønne batteri-ikonet som liksom skal garantere for at enheten ikke er brannfarlig som alle de andre.

Det er kunde Brian Green som oppdaget røykutviklingen etter at han mistet mobilen på flygulvet.

Batteriet var på rundt 80 prosent når mobilen tok fyr og brente seg gjennom teppet og en del av gulvet på Southwest-flyet.

Kun trådløs lader
Siden mobilen havnet hos Green har han kun brukt trådløs lading, om det har noe med saken å gjøre. Mobilen hans er nå hos brannveneset for undersøkelse, mens Green bruker sin nye iPhone 7.

Samsungs PR-mareritt er altså langt fra over etter ta Note 7 ble bannlyst fra bruk på nettopp fly etter at enhetene startet å gå opp i røyk i september.

 

Kilde:
The Verge

Stikkord: Note7, samsung