Hopp til navigasjon Hopp til innhold
SanDisks nye minnekort er på hele 1 TB. (Ill.: SanDisk)

SanDisk annonserer verdens største SD-kort

Det har kanskje mer lagringsplass enn PC-en din.

Western Digital-eide SanDisk viste i dag frem et SD-kort med hele 1 TB lagringsplass.

Extreme-kort
Det er riktignok kun snakk om en prototype på nåværende tidspunkt – pris og lanseringsdato er ukjent. Med tanke på at et tilsvarende kort på 512 GB fra SanDisk koster over 3000 kroner, kan en jo forestille seg hva prisen blir.

I pressemeldingen skriver Western Digitals Dinesh Bahal at det var 16 år siden at SanDisk introduserte det første minnekortet på 64 MB. Kortet de viste frem i dag har 16 384 ganger så mye lagringsplass.

Les også: Det nye microSD-kortet til SanDisk er ultraraskt.

«1 TB-prototypekortet fra SanDisk representerer en annen, betydelig prestasjon samtidig som høyoppløselig innhold, og kapasitetsensitive applikasjoner som virtuell virkelighet, videoovervåkning og 360-videoer er, vokser i et vanvittig tempo», skriver Bahal.
Kilder:
SanDisk,
The Verge

Stikkord: minnekort, sandisk