Western Digital vil bli en gigant i lagringsmarkedet hvis de kjøper opp SanDisk.
Western Digital vil bli en gigant i lagringsmarkedet hvis de kjøper opp SanDisk.

Annonse


– Vil gi 155 milliarder kroner for SanDisk

For en uke siden kom nyheten om at SanDisk var på utkikk etter en mulig oppkjøper. Nå skal en avtale være nært forestående.

WD
Ifølge Bloomberg har Western Digital lagt inn et bud på 19 milliarder dollar, 155 milliarder kroner, for SanDisk, og hvis oppkjøpet blir en realitet kan Western Digital bli en bauta i lagringsmarkedet.

Western Digital er den største produsenten av harddisker og har rundt 44 prosent av markedet, men salget har falt med fire prosent det siste året, melder Bloomberg. De produserer kun harddisker, men et oppkjøp av SanDisk vil definitivt styrke porteføljen deres med flash-minne og SSD.

Tredje størst
SanDisk er den tredje største produsenten av flash-minne og SSD-er, bak Samsung og Toshiba, og vil være avhengig av en godkjenning fra sistnevnte før et eventuelt salg.

Annonse


Micron Technology ble forrige uke også nevnt som mulig oppkjøper, men det skal være Western Digital som har trukket det lengste strået, ifølge Bloomberg.

Det vil i så fall bli det andre multimilliardoppkjøpet den siste tiden. Forrige uke kjøpte Dell opp EMC for 540 milliarder kroner.

 

Kilde:
Bloomberg

Annonse