Hopp til navigasjon Hopp til innhold
PlayStation 4 Pro har lite å stille opp med sammenlignet med PC. (Ill.: Square Enix)

Slik gjør Playstation 4 Pro det mot en PC

Spill: Forskjellen er større enn du kanskje tror.

Forrige uke ble PlayStation 4 Pro omsider avduket av Sony og når den lanseres senere i høst vil den være den kraftigste spillkonsollen som er laget.

PS4 Pro mot PC
Digital Foundry er som vanlig på pletten med grafikksammenligninger og nå har de tatt en titt på Rise of Tomb Raider på PlayStation 4 Pro og en kraftig spill-PC.

Rise of the Tomb Raider ser allerede svært bra ut på Xbox One og enda bedre ut på PlayStation 4 Pro, men har sistnevnte å stille opp med mot en spill-PC?

Les også: Finn ut om det er verdt pengene å oppgradere til PlayStation 4 Pro eller ikke.

– Som natt og dag
Videosammenligningen kan du se nederst i denne saken, og Digital Foundry peker på spesielt to store forskjeller.

Den ene er at grafikkprosessoren til PS4 Pro ikke er i stand til å håndtere oppløsningen på 3840 x 2160 piksler samtidig som den mangler nok minne.

«Utviklere har tilgang til en rekke strategier for oppskalering av PS4 Pro-titler til 4K-modus, og selv om ikke Crystal Dynamics skal trekkes for teknikken de bruker i dette spillet, er det tydelig at den helhetlige presentasjonen er noe myk, mye mer enn hva Sonys egne titler vi så som bruker «checkerboard»-oppskalering», skriver Digital Foundry.

Den andre er de store forskjellene på teksturene i PC- og PS4 Pro-utgavene av spillet.

«Velg nøkkelscener fra det to minutter lange 4K-klippet til utviklerne og det er som natt og dag sammenlignet med PC-versjonen», skriver de.

Hele konklusjonen til Digital Foundry kan du lese i kildelenken.

 

Kilde:
Eurogamer

Stikkord: playstation, Spill