Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsung tilbakekaller samtlige Note 7 som er solgt. (Ill.: Sasmsung)

Note 7-fadesen kan koste Samsung milliarder

Analytiker spår stortap.

Forrige uke kom de kjedelige nyhetene for Samsung om at de stopper salget av Note 7 etter problemer med batteriet.

Tilbakekaller Note 7
Ifølge analytikeren Hwang Min-Sung ved Samsung Securities kan det koste Samsung så mye som 820 milliarder sørkoreanske won, noe som tilsvarer drøyt 6 milliarder norske kroner. Tapet fordeler seg slik: 400 milliarder won for det inneværende kvartalet, 300 milliarder won det neste og tilbakekallingsprogrammet 120 milliarder won.

Analytikeren anslår at kostnaden for tilbakekallingsprogrammet vil koste dem 120 milliarder sørkoreanske won, snaut 900 millioner kroner. Han uttaler til The Korean Herald at på grunn av problemet, vil Note 7-modellene som produseres i september være erstatningsenheter.

Det vil si at selskapet nedjusterer salgsforventningene fra 6 til 3 millioner Note 7 for det tredje kvartalet, ifølge Min-Sung.

Dette skjer videre
Har du kjøpt en Samsung Note 7 og lurer på hva som skjer videre, bør du lese under.

De som allerede har kjøpt en Note 7 eller venter, får følgende tilbud (prisene er oppført i norsk, svensk, dansk og euro-valuta):

  • Om du ønsker å vente på Note 7: 500 kroner verdisertifikat som kan brukes til å handle Samsung-tilbehør, wearables eller VR-utstyr
  • Kunder som ønsker å endre ordren til en Galaxy S7 eller S7 edge får 500 kroner til å bruke på de samme tingene, når de kommer for å hente S7 eller S7 edge

 

Kilder:
The Korean Herald,
Neowin

Stikkord: samsung