Om du hadde drømt om å sette sammen din egen mobiltelefon med de komponentene du har mest lyst på, da må du nok vente en god stund til.
Om du hadde drømt om å sette sammen din egen mobiltelefon med de komponentene du har mest lyst på, da må du nok vente en god stund til.

Annonse


Det blir ingen modulær smarttelefon fra Google

Det er blant andre Reuters som melder at Google har stoppet arbeidet med sin modulære telefon, prosjektet som er bedre kjent som Project Ara.

Kan lisensieres
Selskapet utelukker ikke å lisensiere teknologien til andre partnere men kommer ifølge rapportene ikke til å produsere og selge telefonen selv.

Overraskende
Avgjørelsen er noe overraskende siden Google gjorde stor furore når de annonserte konseptet på Google I/O konferanse tidligere i år.

Da lovet de en utviklere og forbrukere telefoner henholdsvis til høsten og en gang i 2017 for sistnevnte.

Annonse


Les kommentaren: Er vi egentlig klare for en annerledes smarttelefon?

Kunne vært første
Project Ara kunne ha blitt Googles første selvbygde telefon for forbrukermarkedet, men istedet ser det ut til at om vi i det hele tatt kommer til å se akkurat Ara-konseptet masse-produsert så vil det være fra en partner og ikke Google selv.

Les også: Nå får Googles vanvitte modulmobil konkurranse

«Gammelt» prosjekt
Project Ara var et prosjekt som kom ut av Motorola tilbake i 2013 og kom ut av selskapets ATAP-gruppe (Advanced Technology and Projects) som Google beholdt selv når de solgte resten av Motorola til Lenovo.

Annonse