Nok en produsent ser ut til å gi opp Windows 10 Mobile

Blu er en produsent som er ukjent for oss her hjemme, men at de dropper Windows fra porteføljen sin er et symptom på noe større.
Blu er en produsent som er ukjent for oss her hjemme, men at de dropper Windows fra porteføljen sin er et symptom på noe større.

Blu var en av to produsenter som hadde navnet sitt på listen over enheter som kunne oppgradere fra Windows 8.1 når Microsoft først slapp den.

En av få
Bortsett fra Blu  og MCJ Madosma Q501 var det bare Nokia / Microsoft enheter på den listen. På det tidspunktet hadde flere store produsenter som LG og HTC lovet å oppgradere sine modeller. Det kunne virke som om Blu spesielt prioritert.

Les også: Ingen oppdatering i vente for de minste Lumia telefonene.

Annonse

Går ikke videre med Windows Mobile
Nå har Blu fjernet alle referanser til Windows 10  Mobile på sine hjemmesider. Under «Devices» så finner man nå kun Android smarttelefoner og et utvalg «dumme» telefoner. Blu har tidligere produsert to generasjoner av Windows-baserte telefoner, men en tredje er altså ikke å forvente.

Ikke store i  Norge
Blu er ikke en stor aktør i det norske markedet, men at nok en produsent har valgt å droppe Windows fra sitt sortiment er ikke gode nyheter for Microsoft. På sine egne hjemmesider skriver Blu at de er den raskest voksende produsenten av smarttelefoner i verden.

På den annen side så virker det som om Microsoft velger å sitte rolig i båten, i alle fall utad.

Spørsmålet er hvor lenge de har råd til å gjøre det før markedet er umulig for de å penetrere.

Hva tenker du om saken? La oss høre fra deg i kommentarene.

Kilde:
Neowin

Annonse
Annonse