Ny undersøkelse: Android er mer pålitelig enn iOS

Android kommer bedre ut enn iOS i en ny undersøkelse.
Android kommer bedre ut enn iOS i en ny undersøkelse.

Analyseselskapet BTG (blancoo technology group) måler hvor ofte smarttelefoner krasjer, og i deres nyeste undersøkelse kommer Apple og iOS dårlig ut.

Android kommer best ut
Tall fra perioden viser at 58 prosent av de undersøkte iPhone-enhetene rammes av ytelsesfeil, som innebærer at apper eller maskinvarekomponenter slutter å fungere.

For Android er tallet på 35 prosent. Interessant er det å se på utviklingen til iOS. I løpet av årets første tre måneder opplevde kun 25 prosent av iPhone-enhetene samme problem, ifølge undersøkelsene til BTG.

Annonse

Spesielt gjelder disse problemene de nyeste modellene og iOS 9.3.1 og 9.3.2. 52 prosent av enhetene med problemer var iPhone 6 og 6s, mens 6 Plus og 6s Plus stod for 27 prosent.

Det ble rapportert om flere feil ved iOS 9.3.2 da det ble lansert i mai og Apple valgte på et tidspunkt å trekke oppdateringen.

«Katastrofekvartal» for Apple
Ifølge BTG var den vanligste feilen apper som krasjet (65 prosent) etterfulgt av Wi-Fi-problemer (11 prosent) og hodesett (4 prosent).

Dette var iOS-appene som krasjet oftest:

  • Snapchat: 17 prosent.
  • Instagram: 14 prosent.
  • Facebook: 9 prosent.

Når det gjelder Android-enheter var det de rimeligste modellene som stod for mesteparten av problemene. Le 1S og 1S Eco stod for 17 prosent av telefonene som krasjet, mens Lenovos Vibe K5 Plus, Vibe P1m og K3 Note stod for 14 prosent. Ingen av de nevnte mobilene er spesielt kjent her til lands.

Ifølge BTG ble flere millioner Android- og iOS-telefoner analysert i undersøkelsen og diagnostikk-appen Smartchk ble benyttet.

 

Kilde:
IDG,
BTG

Annonse
Annonse