Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Apple Music skaper trøbbel for Spotify

Strømmekongen sliter med å inngå viktige kontrakter.

I fjor ble Apple Music lansert og tjenesten har fått svært mange abonnenter på kort tid.

Hevdes å slite med kontraktinngåelser
Ifølge nye rapporter fra MBW kan lanseringen av Apples strømmetjeneste ha bydd på større problemer for Spotify som hevdes å slite med å inngå kontrakter med tre av de største plateselskapene i verden: Universal, Warner og Sony Music.

Kontrakten med Universal utløp for et år siden, Warner-kontrakten utløp i begynnelsen av 2016 og for få måneder siden utløp kontrakten med Sony Music, hevder MBW.

Så langt har det ikke hatt noen effekt for brukerne og Spotify strømmer fortsatt innhold fra de tre plateselskapene. Men, som 9to5Mac skriver, det kan tyde på at forholdene mellom Spotify og Universal, Warner og Sony Music er blitt mer anspent.

Les også: Nå gjør Spotify noe veldig smart med en ny spilleliste.

Ønsker en større andel
Ifølge rapporter betaler Apple utgivere mellom 13,5 og 15 prosent av omsetningen – noe som er litt lavere enn hva Spotify utbetaler. Når det gjelder plateselskapene utbetaler Apple 58 prosent mot Spotifys 55 prosent av omsetningen, og det er på dette området det ønskes mer fra sistnevnte.

MBW skriver at både Spotify og plateselskapene er «optimistiske» på at nye avtaler blir inngått, på tross av at den svenske strømmekongen ønsker å nedjustere antall prosent til betaler ut i royalties.

Satser på eksklusivitet
Mens Apple har lykkes i å inngå eksklusive avtaler med flere artister, sliter altså Spotify med å inngå liknende avtaler.

Tidligere i år anklaget Spotify konkurrenten for å operere konkurransehemmende, hvorpå Apple svarte at de er «bekymret over påstandene».

 

Kilder:
MBW,
9to5Mac

Stikkord: applemusic, spotify