Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Et eksempel på hvorfor en iPhone-bakdør er en dårlig idé

NSA-verktøy skal ha blitt stjålet av russiske hackere.

Forrige uke sprakk nyheten om at hackerverktøyene til NSA (Nasjonal sikkerhetsetat) i USA angivelig har blitt stjålet av russiske hackere.

Ønsket en iPhone-bakdør
På starten av dette året, lå mye av fokuset i teknologiverdenen på Apple, FBI og «FBiOS»-saken der sistnevnte ønsket en bakdør inn til iOS. Apple nektet selvsagt.

Spoler vi frem til midten av denne måneden, kommer det frem at Microsoft – på klønete vis – har klart å miste en hovednøkkel til ulike Windows-versjoner.

En av årsakene til at Apple nektet å tilby en bakdør for FBI, er fordi de fryktet at nøkkelen til en slik dør ville før eller siden på avveie og den nylige lekkasjen til Microsoft, men også NSA, styrker Apples ståsted.

Christopher Soghoian oppsummerer NSA- og Microsoft-lekkasjen og FBiOS-saken med følgende melding:

NSA-verktøy på avveie
Den russiske hackergruppen Shadow Brokers hevder at de har fått fatt i hackerverktøy som er utviklet av NSA. Ifølge tidligere ansatte for NSAs hackergruppe Tailored Access Operations (TAO), virker verktøyene å være genuine.

Dog er det flere som hevder at det ikke skal være snakk om hacking fra russisk side, men rett og slett en personlig glipp – slik som i Microsofts tilfelle – slik at verktøyet har kommet på avveie.

«Enkelte tidligere ansatte i byrået mistenker at lekkasjen er resultatet av en feil fra en NSA-operatør, i stedet for en suksessfull hack fra et annet land», skriver Washington Post.

 

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: Apple, hacking, nsa