Er dette torrent-piratenes redning?

Det finnes alltid nye muligheter for piratene.
Det finnes alltid nye muligheter for piratene.

I løpet av de to siste sommermånedene har de to største torrent-sidene gått dukken. Apple hjalp FBI med å stenge KickassTorrents og Torrentz annonserte selv at de legger inn årene.

Stengt og stengt
Det er riktig nok en gruppe som nekter å godta at KickassTorrents er stengt og ønsker å gjenopplive siden.

Mens de største torrent-sidene på nett stadig har politiet og myndighetene hakk i hæl, kan det vise seg at det lønner seg å ha en mindre side. Og det er her metasøkemotorene kommer inn, skriver TorrentFreak.

Annonse

Dette er søkemotorer som søker gjennom andre søkemotorer og indekserer resultatene. Torrentz.eu var definitivt den mest kjente, men nå som den er nede popper andre frem.

Metasøk
Selv om de største fildelingssidene har fått seg en støkk den siste tiden, kan metasøketjenester være redningen for piratene. Med slike søkemotorer kan man finne filer på torrent-sider som ofte går under radaren med tanke på størrelsen.

«Når disse sidene blir mer synlige (og søkbare) vil de naturligvis vokse, med de beste sidene står for den høyeste andelen trafikk. For noen vil dette bety slutten for et liv i det stille, mens for andre betyr det at de kan innta topp ti-listen», skriver TorrentFreak som mener at det kan bli dyrt og kaotisk for autoriteter verden rundt å kjempe mot disse mindre sidene.

«For brukeren vil det betyr bedre tilgang til et større antall sider som det er mindre sjanse for at blir tatt ned.»

 

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse
Annonse