Den påståtte eieren av KickassTorrents er blitt arrestert i Polen.
Den påståtte eieren av KickassTorrents er blitt arrestert i Polen.

Apple hjalp FBI stoppe verdens største torrentside

De seneste årene har KickassTorrents vært den desidert største torrent-siden i verden, spesielt ettersom Pirate Bay har blitt angrepet kraftig av flere myndigheter.

Angivelig eier arrestert
Nå melder TorrentFreak at amerikanske myndigheter har tatt kontroll over nettsiden og at de har pågrepet Artem Vaulin, den angivelige mannen bak siden, i Polen.

Han er siktet for brudd på opphavsretten og hvitvasking av penger. Den 30-ukraineren risikerer nå å bli utlevert til USA.

I starten av juni tok torrent-siden også til Tor-nettverket for å komme seg unna blokader.

Studie: – Land med lav gjennomsnitts-IQ har mer piratkopiering.

Domener og bankkontoer beslaglagt
En såkalt Criminal Complaint som er levert in ved U.S. District Court i Chicago, kommer det frem at eieren er siktet for konspirasjon for å begå brudd på opphavsretten og hvitvasking av penger.

Det kommer også frem at det var Apple som leverte inn personlige opplysninger om Vaulin etter at etterforskere sjekket en IP-adresse for en iTunes-transaksjon opp mot en IP-adresse som var brukt for å logge inn på KickassTorrents’ Facebook-konto.

I tillegg til arrestasjonen i Polen, har en domstol innvilget beslaget av bankkontoer tilhørende KickassTorrents og andre domener i tilknytting.

 

Kilde:
KickassTorrents