Verdens største torrentside «forsvinner» fra nettet

Kickasstorrents har opprettet et domene på Tor-nettverket.
Kickasstorrents har opprettet et domene på Tor-nettverket.

Tall fra TorrentFreak viser at Kickasstorrents (KAT) er den desidert mest populære torrent-siden foran Pirate Bay.

Det mørke nett
Det fører også til at myndigheter og rettighetsorganisasjoner følger ekstra godt med, og nettsiden er blitt blokkert i blant annet Storbritannia, Finland med flere, og Australia er muligens neste land ut. KAT ble ikke rammet av den omfattende piratblokkeringen i Norge i fjor høst.

For å komme seg unna rettighetshaverne bruker KAT fra før flere proxy-sider og nå tar de steget ut i «det mørke nettet».

Annonse

Tor-nettverk
Nettstedet har nemlig opprettet et KAT-domene i Tor-nettverket (The Onion Router). Dette er et anonymt, kryptert nettverk det ikke er så lett for bredbåndleverandørene å blokkere, skriver TorrentFreak.

«Gode nyheter for dere som har problemer med å få tilgang til KAT på grunn av sideblokkeringer i landene deres, nå kan du besøke KAT via […] Tor-nettverket», heter det i en uttalelse fra Mr. White, talsperson for KAT.

Mr. White forteller at de opprettet adressen etter stor etterspørsel fra brukerne. KAT er ikke den første torrent-siden som opprettet en Tor-adresse og Pirate bay har hatt en i flere år.

 

Kilde:
TorrentFreak

Annonse
Annonse