Russiske myndigheter bøtelegger Google

Google skal blant annet ha nektet produsenter å legge inn egne søkemotorer på sine enheter.
Google skal blant annet ha nektet produsenter å legge inn egne søkemotorer på sine enheter.

Det går knapt en uke uten at en ny sak mot Alphabet, i denne omgangen Google, dukker opp.

Gås etter i sømmene
Flere myndigheter, i flere land, har allerede gått til sak som selskapet. Denne gangen er det Russlands tur, og Google bøtlegges der for «urettferdig håndtering av søk på Android».

Les også: Googles hovedkvarter i Paris raidet av politi

Annonse

Tvinger sine partnere
Google fikk boten på 438 millioner rubler, omtrent 55 millioner kroner, etter at Russiske myndigheter angivelig avdekket at selskapet tvinger sine partnere til å fremme sine tjenester mens de samtidig stenger ute tjenestene til sine konkurrenter.

Saken ble tatt til retten av Yandex NV, den mest populære søkemotoren i Russland, og dermed Googles direkte konkurrent i det markedet.

Kun Google
I følge klagen fra Yandex NV og Russiske anti-monopol myndigheter (FAS), så har Google brukt sin posisjon i markedet til å tvinge sine partnere til å promotere Google sine tjenester, inkludert søk.

FAS avdekket også at Google ville ikke tillate produsenter av telefoner å bruke Google Play om de ikke satte Google som standard søkemotor på enheten. Angivelig skal Google også ha gitt eksplisitt beskjed om at dets partnere ikke fikk lov til å på forhånd installere noen andre søkemotorer på sine enheter.

Les også: Google risikerer å få rekordstor milliard-bot

60 dager
Google har 60 dager på seg til å betale boten, men i følge Bloomberg er partene i samtaler for å løse problemet før denne fristen utløper, skulle ikke partene klare å løse det så har Google nok penger å ta av.

Google på sin side har benektet enhver skyld i saken og at det er rom for deres konkurrenter i markedet.

Kilde:
Neowin

Annonse
Annonse