Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google skal blant annet ha nektet produsenter å legge inn egne søkemotorer på sine enheter. (Ill.: CC0 Public Domain)

Russiske myndigheter bøtelegger Google

Har angivelig misbrukt sin markedsmakt og tvunget partnere til å promotere sine egne produkter.

Det går knapt en uke uten at en ny sak mot Alphabet, i denne omgangen Google, dukker opp.

Gås etter i sømmene
Flere myndigheter, i flere land, har allerede gått til sak som selskapet. Denne gangen er det Russlands tur, og Google bøtlegges der for «urettferdig håndtering av søk på Android».

Les også: Googles hovedkvarter i Paris raidet av politi

Tvinger sine partnere
Google fikk boten på 438 millioner rubler, omtrent 55 millioner kroner, etter at Russiske myndigheter angivelig avdekket at selskapet tvinger sine partnere til å fremme sine tjenester mens de samtidig stenger ute tjenestene til sine konkurrenter.

Saken ble tatt til retten av Yandex NV, den mest populære søkemotoren i Russland, og dermed Googles direkte konkurrent i det markedet.

Kun Google
I følge klagen fra Yandex NV og Russiske anti-monopol myndigheter (FAS), så har Google brukt sin posisjon i markedet til å tvinge sine partnere til å promotere Google sine tjenester, inkludert søk.

FAS avdekket også at Google ville ikke tillate produsenter av telefoner å bruke Google Play om de ikke satte Google som standard søkemotor på enheten. Angivelig skal Google også ha gitt eksplisitt beskjed om at dets partnere ikke fikk lov til å på forhånd installere noen andre søkemotorer på sine enheter.

Les også: Google risikerer å få rekordstor milliard-bot

60 dager
Google har 60 dager på seg til å betale boten, men i følge Bloomberg er partene i samtaler for å løse problemet før denne fristen utløper, skulle ikke partene klare å løse det så har Google nok penger å ta av.

Google på sin side har benektet enhver skyld i saken og at det er rom for deres konkurrenter i markedet.

Kilde:
Neowin

Annonse
Stikkord: android, Google